Kontaktformulär
Meny

Att hänga upp Pixum fototavlor: skruv- och klämsystemet

Med skruvsystemet och klämsystemet hos Pixum får dina fototavlor ett mycket förnämt utseende tack vare fästanordningens täckkåpor i rostfritt stål som är synliga på framsidan av väggbilden. I synnerhet för galleritryck är klämsystemet ett ändamålsenligt alternativ, eftersom man då inte behöver borra hål i den högkvalitativa bilden. När du använder skruvsystemet för att hänga upp din fototavla, måste du vara väldigt noggrann. Läs här hur det går till steg för steg.

Steg 1: Att välja plats för fototavlan

Tänk först igenom var du vill hänga upp din fototavla. Ta hjälp av någon för att hålla den mot väggen och se efter var du tycker att den passar bäst. För att få det bästa tänkbara helhetsintrycket kan du använda dig av det beprövade gyllene snittet. Då hängs fototavlan upp på en höjd av två tredjedelar av den totala vägghöjden.

Steg 2: Att placera väggfästet på fototavlan

Väggfästet levereras tillsammans med din fototavla i lösa komponenter. När det gäller skruvsystemet för du in den ihåliga skruven från framsidan genom ett av väggbildens hål och skruvar fast den i det korta röret på baksidan.

Även när det handlar om klämsystemet fogar du samman den ihåliga skruven med det korta röret, men utan att inkludera fototavlan. De långa skruvarna ska alltså stoppas in i de ihåliga skruvarna när det gäller båda systemen.

Steg 3: Att sätta märken på väggen

Här är det viktigt att du arbetar noggrant. När det handlar om skruvsystemet ska du mäta avståndet från skruv till skruv och överföra detta avstånd noggrant till väggen. De förborrade hålen på fototavlaan har redan detta avstånd. När det gäller klämsystemet bestämmer du först exakt var klämpunkten ska finnas. Även här mäter du från skruv till skruv. Men eftersom dessa sitter på sidan av fototavlan hos klämsystemet, motsvarar avståndet i stort sett vfototavlans bredd respektive höjd.

Observera: Endast om du är mycket exakt och noggrann i detta steg, kommer kläm- och skruvsystemets förmonterade avståndshållare att passa perfekt vid upphängningen.

Steg 4: Att genomföra borrningen

Nu är det dags att ta tag i borrmaskinen och borra upp hålen för upphängningen i märkena på väggen. Stoppa in de bifogade pluggarna i alla borrhål. Vad du bör göra härnäst beror på vilken typ av upphängningssystem du valt.

Skruvsystemet: Häng upp fototavlan och stoppa in de långa skruvarna som redan är trädda genom de ihåliga skruvarna i borrhålen. Använd borrmaskinen för att fixera skruvarna i hålen. Sätt fast täckkåporna för skruvarna på framsidan.

Klämsystemet: Stoppa in de ihopsatta klämmornas långa skruvarna i borrhålen. Skruva fast skruvarna i väggen med borrmaskinen ända tills klämmorna sitter säkert. Komplettera klämmorna med täckkåporna.