Hållbarhet hos Pixum
Hållbarhet hos Pixum

Pixums mål är att investera i framtiden och skydda miljön. Med en klimatneutral produktion och FSC® certifierade Pixum produkter bidrar vi till en respektfull hantering av naturens resurser.

Från produktion till leverans:
Pixum är helt klimatneutral

Sedan juli 2020 är vår produktion och företagets kontor i Köln i Tyskland klimatneutrala. Det betyder att Pixum kompenserar alla oundvikliga koldioxidutsläpp genom att stödja ett certifierat klimatprojekt.

För att kompensera alla utsläpp från produktionen och kontorsverksamheten arbetar vi med miljöorganisationen ClimatePartner. Därigenom stödjer vi ett projekt för att skydda Amazonas-området i den peruanska regionen "Madre de Dios".

Mer information om projektet »

Klimatprojekt i Peru

Skydda

Skydda "Madre de Dios"

I den peruanska Amazonas-regionen "Madre de Dios" hotar väggbyggen värdefullt livsutrymme för olika djurarter och den lokala ursprungsbefolkningen. Hittills har bygget av den peruanska väggsträckan förhindrats. ClimatePartner och projektet som Pixum stödjer, hjälper befolkningen att skydda området. Därmed förhindras olaglig träavverkning, råvaruutvinning samt jordbruksverksamhet.

Hållbarhet för natur & människor

Samtidigt hjälper projektet "Skogsskydd Madre de Dios" till med alternativa inkomstkällor och ett utbildningsutbud för befolkningen. Sedan 2009 skyddar klimatprojektet en yta på 100.000 hektar och hjälper lokalbefolkningen med hållbart jordbruk.

Hur fungerar en klimatneutral produktion?

För att företag ska kunna kompensera sina utsläpp beräknas de årligen. Därmed kan Pixum kompensera alla utsläpp som uppstår i t.ex. produktionsprocessen, i logistik och förvaltning genom klimatprojekt. Vi vill ta ansvar som företag och bidra till att skydda klimatet. Även elen på kontoret i Köln i Tyskland har sedan många år producerats av 100% förnybar energi.

Bilder från "Madre de Dios":

FSC® certifierade Pixum fotoprodukter

Pixum har FSC® certificerade produkter sedan 2013

Målet med vår miljöpolicy är att bevara resurser och skydda miljön.

Ansvarsfullt skogsbruk är viktigare än någonsin. Med hjälp av certifierade & miljövänliga material bidrar vi till att värna om miljö och resurser.

FSC® certifierade Pixum Fotoböcker på premium- och fotopapper

Pixum fotoboken på premium- och fotopapper är inte bara en produkt av hög kvalitet, men står för en hållbar produktion och ett ansvarsfullt skogsbruk.

Pixum Fotobok med premiumpapper

Pixum Fotobok med premiumpapper

Det FSC® certifierade premiumpappret finns tillsammans med häftbindning & med hårt eller mjukt omslag.

från 99,00 kr

FSC® certifierad Pixum canvastavla

Canvastavla med foto

Canvastavla med foto

  • Med FSC® certifierat trä i gran/tall
  • Fin canvasstruktur

FSC® certifierad Pixum fototavla av tallträ

Trätavla med foto

Trätavla med foto

Foto på FSC® certifierade tallbrädor av fin kvalitet.

från 499,00 kr

FSC® certifierad foto-kortlek (32 kort)

Hållbart leknöje

Hållbart leknöje

  • FSC® certifierad kortpapper
  • Piquetlek: 32 kort
  • Baksida med eget tryck

Vad står FSC®-certifiering för?

FSC® står för Forest Stewardship Council® och är en del av en global gemenskap med en enhetlig standard för hållbart och ansvarsfullt skogsbruk. FSC® grundades 1993 efter ett stort miljömöte i Rio, och är en internationell och ideell organisation för att bevara skog.

<p>I följande videoklipp får du höra varför det är värt att köpa FSC® certifierade produkter.</p>

Forest Stewardship Councils mission

I följande videoklipp får du höra varför det är värt att köpa FSC® certifierade produkter.

Transparent certifieringsprocess

FSC®s regler kräver att hela kedjan från skogsbruk och avverkning via grossisten till produktionen är certifierad. Genom att köpa FSC®-produkter kan det certifierade företaget bidra direkt till att förbättra våra skogar.

Varje certifierat företag granskas varje år av en oberoende certifieringsinstans. All samlad information ger underlag för beslutet om certifieringen kommer att fortsätta. FSC®-certifieringar gäller för en tidsperiod på 5 år.