Tillgänglighetsredogörelse
Diginet GmbH & Co. KG strävar efter att göra sin webbplats www.pixum.se tillgänglig i enlighet med kraven i lagen om genomförande av Europaparlamentets och rådets direktiv (EU) 2019/882 om tillgänglighetskrav för produkter och tjänster (Barrierefreiheitsstärkungsgesetz – BFSG) samt de förordningar som konkretiserar lagen. Hit hör särskilt förordningen till BFSG (BFSGV). BFSG och BFSGV träder i kraft den 28 juni 2025.
Pixum erbjuder en omfattande tjänst för personlig design och skapande av högkvalitativa fotoprodukter. Kunder kan låta trycka sina finaste minnen i form av fotoböcker, kalendrar, gratulationskort, fotopresenter, väggbilder eller fotoutskrifter på ett professionellt sätt. Tjänsten kännetecknas av användarvänliga designmöjligheter, intuitiv programvara och modern tryckteknik som garanterar utmärkta resultat. Oavsett om det gäller privata minnen, personliga presenter eller dekorationer – Pixum möjliggör att bevara speciella ögonblick för alltid.
Denna tillgänglighetsförklaring gäller för webbplatsen www.pixum.se och applikationerna (Pixum programvara, Pixum App) från Diginet GmbH & Co. KG.
Webbplatsen www.pixum.se uppfyller till största delen de väsentliga kraven enligt WCAG 2.2 (konformitetsnivå AA) och de tekniska kraven i BFSG-förordningen. Kvarstående hinder åtgärdas för närvarande. Tills fullständig efterlevnad har uppnåtts, hjälper vår kundtjänst dig gärna med din beställning. Webbplatsens tillgänglighet har testats med följande webbläsare: Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox och Safari.
Nedan har vi sammanfattat de viktigaste aspekterna, uppdelat enligt de fyra tillgänglighetskriterierna: Perceptibilitet, Användbarhet, Förståelighet och Robusthet.
Perceptibilitet (Se & Höra)
Gällande kontrast, typsnitt och layout använder och stödjer vi ett lättläst typsnitt i tillräcklig storlek och med tillräckligt avstånd. Vi säkerställer tillräcklig färgkontrast för nästan all text och visuella element.
Bilder har begriplig alternativtext (undantag: dekorativa element). Viktiga videor har tillgängliga undertexter som kan aktiveras, pausas, stoppas samt justeras i hastighet och volym.
Användbarhet (Tangentbord, Motorik)
Klickytor & touch-mål: Interaktiva element på dator är tillräckligt stora och ger tillräckligt med utrymme runtomkring. Navigeringen fungerar i både stående och liggande format, såväl på dator som mobila enheter.
Förståelighet
Vi använder främst tydliga och logiska strukturer med korta meningar och stycken. Navigeringen (huvudnavigering samt sidfot) är enhetligt namngivna. Vår beställningsprocess har ifyllnadshjälp för autokomplettering samt detaljerade felbeskrivningar vid felaktigt ifyllda formulärfält.
Robusthet & Säkerhet
I vissa fall används ARIA-roller för att förbättra förståelsen för skärmläsare. Betalningsformulär innehåller inga dolda CAPTCHA-hinder med visuella pussel.
Innehåll som ännu inte är tillgängligt:
Följande innehåll bearbetas för närvarande för att uppnå tillgänglighet:
Tangentbordsanvändning i alla väsentliga delar
Optimering av klickytor på mobila enheter
Tillgänglighet i betalningsformulär
Fullständigt semantiskt korrekta HTML-strukturer
PDF-filer är inte tillgängliga.
HTML-markup innehåller fel som kan försvåra användningen för hjälpmedel (t.ex. skärmläsare).
Vi fortsätter att arbeta med de nödvändiga tekniska lösningarna för att snart kunna erbjuda dessa innehåll tillgängligt och vi gör allt för att detta ska ske så snabbt som möjligt.
Om du stöter på hinder i samband med Pixums beställningsvägar vill vi vänligen hänvisa dig till vår tillgängliga webbplats på www.pixum.se, där du får information och stöd.
Har du upptäckt hinder vid tillgång till innehåller på www.pixum.se? Då får du gärna kontakta oss. Vi ser fram emot din feedback och strävar efter att åtgärda rapporterade hinder så snabbt som möjligt inom ramen för tekniska och ekonomiska möjligheter.
Vänligen ange på vilken sida och vid vilken funktion du stött på hinder. Du kan rapportera hinder till oss på följande sätt:
E-post: service@pixum.com
Telefon: 02236 329 96 96
Tvistlösningsförfarande
När BFSG träder i kraft kan konsumenter ansöka om att inleda ett tvistlösningsförfarande hos det organ som avses i §16 punkt 1 i lag om likabehandling av personer med funktionsnedsättning, om de anser att ett företag bryter mot en bestämmelse i BFSG eller BFSGV och därför inte helt eller endast begränsat kan använda produkten eller tjänsten (jfr §34 BFSG).
Marknadsövervakningsmyndighet
Ansvarig enligt §§ 20 ff. BFSG och art. 2, 3 i delstaternas statsfördrag är “Marktüberwachungsstelle der Länder für die Barrierefreiheit von Produkten und Dienstleistungen (MLBF)”
Kontaktuppgifter:
Turmschanzenstraße 25
39114 Magdeburg
Tel.: (0391) 567 4530
E-post: MLBF@ms.sachsen-anhalt.de
Upprättande av denna förklaring
Denna tillgänglighetsförklaring upprättades den 27 juni 2025 och baserar sig på en självvärdering.
Den har upprättats med största noggrannhet och uppdateras regelbundet för att uppfylla aktuella krav och standarder.
Uppdaterades senast den 1 juli 2025.