Skapa en personlig almanacka

Med egna bilder, texter och olika designmallar kan du skapa din egen fotoalmanacka.

Upptäck här

Pixum Fotokalender | Så ställer du in ett individuellt startdatum

Man är van vid att en kalender börjar med månaden januari och ett nytt år. Det är ofta lämpligt att skaffa sig, eller ge bort en kalender, strax innan eller strax efter det nya årets början. Därför hittar man ofta fotokalendrar från barnbarnen under mor- och farföräldrarnas julgranar. Kalendrar ger oss information och påminner oss om högtidsdagar eller särskilda evenemang. Vid återkommande händelser passar en beständig kalender/evighetskalender utan veckodagar utmärkt. Testa de olika kalenderformaten och kalendertyperna direkt online med hjälp av Pixum Fotouniversum programvara eller Pixum Fotobok App.

Kalendrar, som börjar med den första dagen i den aktuella månaden, användes redan under det romerska riket. Meningen med dem var emellertid annorlunda: en kalender tjänade som en slags förteckning över förfallodagar och informerade om när skulder förföll till betalning. Även i dag kan det vara ändamålsenligt att ha en viss månads första dag som startdatum. Men så är det inte alls vad dagens kalendrar beträffar.

Pixum - alltid vackra bilder

Att välja rätt startmånad för kalendern

Det är inte alltid meningsfullt att kalendern börjar med den första januari. Skolåret börjar till exempel inte detta datum, och därför skulle det kunna vara lämpligt att anpassa elevkalendrar till skolårets början eller början av universitetens terminer. För att få en överblick över helgdagar/högtidsdagar och skolfria dagar är det lämpligt att föra in dem direkt i kalendern. Med Pixum Fotouniversum programvara kan du enkelt göra det med ett klick. Så snart du har valt en vägg-, bords-, eller stående kalender med passande design, hittar du"Startdatum och"helgdagar/högtidsdagar" under förhandsgranskningen . Låt dig inspireras av de olika valmöjligheterna för att anpassa kalendern perfekt till personer och ändamål. Aktivera funktionen "högtidsdagar/helgdagar/skollov" och för in lämpliga datum. Man kan ställa in startdatum individuellt.

Skolåret börjar vid en bestämd tidspunkt utan att ta hänsyn till när året börjar. Men även födelsedagar, årsdagar och bröllop äger rum när som helst, året runt. Du kan till exempel glädja födelsedagsbarnet med att utmärka hens födelsemånad med en första eller en sista placering i kalendern. Om du pryder födelsemånaden med ögonblicksbilder från olika perioder i födelsedagsbarnets liv, får hen en glad överraskning på födelsedagen.

Vare sig det handlar om en present för bröllop, födelsedagar eller årsdagar är en fotokalender från Pixum lämplig året runt som gåva, och den gör det möjligt för dig att ge människor, som betyder mycket för dig, en gåva med personlig touch.

Här hittar du tips och hjälp för att skapa och designa

Pixum Fotokalender: Tips och tricks

Upptäck nu vårt breda sortiment av designmöjligheter för vår Pixum fotokalender.

Vår service hjälper dig

Vid frågor om våra produkter kan du besöka vår service-sida eller kontakta vår kundservice.

Vägen till din fotoprodukt: enkelt och snabbt

Designa Online

Skapa snabbt och enkelt online. Du kan designa och beställa din fotoprodukt på datorn, i mobilen eller surfplattan.

Pixums Fotouniversum Programvara

Låt kreativiteten flöda och skapa din fotoprodukt offline. De många olika bakgrunder, cliparts och designs fulländar din fotoprodukt.

Pixum App

Skapa din Pixum Fotobok och andra fotoprodukter när som helst i Pixum Appen - tillgänglig för iOS & Android.

Kundomdömen | Fotokalender