Skapa en personlig almanacka

Med egna bilder, texter och olika designmallar kan du skapa din egen fotoalmanacka.

Upptäck här

Pixum Fotokalender | Så ställer du in ett individuellt startdatum

Man är van vid att en kalender börjar med månaden januari och ett nytt år. Det är ofta lämpligt att skaffa sig, eller ge bort en kalender, strax innan eller strax efter det nya årets början. Därför hittar man ofta fotokalendrar från barnbarnen under mor- och farföräldrarnas julgranar. Kalendrar ger oss information och påminner oss om högtidsdagar eller särskilda evenemang. Vid återkommande händelser passar en beständig kalender/evighetskalender utan veckodagar utmärkt. Testa de olika kalenderformaten och kalendertyperna direkt online med hjälp av Pixum Fotouniversum programvara eller Pixum Fotobok App.

Kalendrar, som börjar med den första dagen i den aktuella månaden, användes redan under det romerska riket. Meningen med dem var emellertid annorlunda: en kalender tjänade som en slags förteckning över förfallodagar och informerade om när skulder förföll till betalning. Även i dag kan det vara ändamålsenligt att ha en viss månads första dag som startdatum. Men så är det inte alls vad dagens kalendrar beträffar.

Pixum - alltid vackra bilder

Att välja rätt startmånad för kalendern

Det är inte alltid meningsfullt att kalendern börjar med den första januari. Skolåret börjar till exempel inte detta datum, och därför skulle det kunna vara lämpligt att anpassa elevkalendrar till skolårets början eller början av universitetens terminer. För att få en överblick över helgdagar/högtidsdagar och skolfria dagar är det lämpligt att föra in dem direkt i kalendern. Med Pixum Fotouniversum programvara kan du enkelt göra det med ett klick. Så snart du har valt en vägg-, bords-, eller stående kalender med passande design, hittar du"Startdatum och"helgdagar/högtidsdagar" under förhandsgranskningen . Låt dig inspireras av de olika valmöjligheterna för att anpassa kalendern perfekt till personer och ändamål. Aktivera funktionen "högtidsdagar/helgdagar/skollov" och för in lämpliga datum. Man kan ställa in startdatum individuellt.

Skolåret börjar vid en bestämd tidspunkt utan att ta hänsyn till när året börjar. Men även födelsedagar, årsdagar och bröllop äger rum när som helst, året runt. Du kan till exempel glädja födelsedagsbarnet med att utmärka hens födelsemånad med en första eller en sista placering i kalendern. Om du pryder födelsemånaden med ögonblicksbilder från olika perioder i födelsedagsbarnets liv, får hen en glad överraskning på födelsedagen.

Vare sig det handlar om en present för bröllop, födelsedagar eller årsdagar är en fotokalender från Pixum lämplig året runt som gåva, och den gör det möjligt för dig att ge människor, som betyder mycket för dig, en gåva med personlig touch.

Här hittar du tips och hjälp för att skapa och designa

Pixum Fotokalender: Tips och tricks

Upptäck nu vårt breda sortiment av designmöjligheter för vår Pixum fotokalender.

Vår service hjälper dig

Vid frågor om våra produkter kan du besöka vår service-sida eller kontakta vår kundservice.

Kundomdömen | Fotokalender
Pixums väg till din beställning

 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

  Pixum Online-Designer

  • Snabbt och smidigt:

   Beställ våra klassiker direkt över Pixums hemsida.

  • Lätt att skapa:

   Välj ditt önskade sidantal (från 26 sidor) och utforska bland de många mallar och bakgrundsfärger som Pixum erbjuder.

  • Vi rekommenderar:

   Använd Pixums hemsida för din fotobok, för ett snabbt och smidigt skapande utan att behöva ladda ned en programvara.

 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

  Pixum Fotouniversum programvara

  • Obegränsade designmöjligheter:

   Ett stort utval av format, papperstyper, bakgrunder och cliparts. Designa även egna fotokort, kalenderar, fotogåvor eller väggbilder. Programmet är mycket användarvänligt.

  • Nya funktioner:

   Infoga en video med hjälp av QR-kod och QR-kodskanner. Videon spelas sedan upp i din fotobok genom din mobil.

  • Vi rekommenderar:

   Perfekt för den kreative som vill utforska Pixums alla möjligheter inom fotoboksdesign.

 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

  Pixum Fotouniversum App

  • Design on the go:

   Använd och redigera dina mobil och Instagram-bilder direkt i Pixums App.

  • Utvalt av Pixum:

   De mest populära formaten till dina fotoböcker: stående, liggande och kvadratisk.

  • Vi rekommenderar:

   Perfekt för den flexibla som vill designa fotoböcker via smartphone eller surfplatta. Fungerar perfekt till din iPhone/iOS eller Android.