Att välja bilder för canvastavlor | Pixum

Valet av motiv är den viktigaste faktorn för att skapa en effektfull canvastavla. För att den verkligen ska komma till sin rätt är förutom material och färger av hög kvalitet också det rätta urvalet av foton avgörande.

Din kompletta canvastavla

Canvastavlan består av en 340 g/m² grov canvasduk som monteras på en stabil kilram av ädelträ. Pixum tar även hänsyn till dina bilders storlek: när en av sidorna är mer än 80 cm lång, förstärker vi ramen som vanligtvis är 2 cm till 4 cm.

Canvas har en ganska grov struktur. Genom att trycka ett motiv på canvasduken skapas en harmonisk yteffekt som ger bilden karaktären av en målning. Tolv färger används för att ge ditt tryck mycket klara färger. Canvasen monteras på en kilram, spänns och sätts fast med häftklammer på baksidan. För att säkerställa att din canvastavla kan sträckas ordentligt, får du med leveransen också alltid åtta kilar som du kan sätta fast i kilramen för att ändra på dukens spänning. Den bruksanvisning som medföljer vid leveransen visar exakt hur du ska göra. Du kan enkelt sätta upp din canvastavla på väggen med hjälp av den upphängningssats som medföljer.

Kreativa designmöjligheter för din canvastavla

Pixum erbjuder dig olika tillvägagångssätt för att skapa din Pcanvastavla. Du kan ladda upp ditt motiv direkt på nätet och genast låta det framträda på en canvastavla. Ytterligare designmöjligheter har du emellertid inte med hjälp av Online-Designern. En beställning över Pixum Fotobok App fungerar lika bra.

Om du vill få ut mer av din canvastavla och till exempel förse den med en text, framställa ett kollage av flera foton eller piffa upp det hela med Clipart-bilder, så finns det fantastiska möjligheter till det med hjälp av Pixum Fotouniversum programvara, vår kostnadsfri programvara för din dator.

Bli kreativ och spara minnen

Den idealiska upplösningen för din canvastavla

Det avgörande för att kunna framställa lysande, knivskarpa tryck är att fotots upplösning är optimal. Denna varierar beroende på vilken storlek du valt för din canvastavla. Medan du för en canvasduk som är 100 × 150 cm stor behöver foton med en upplösning på minst 13,2 megapixlar, alltså en [bildstorlek] på minst 3100 × 4480 pixlar, räcker en betydligt lägre upplösning till för ett mindre format. För en 50 × 50 cm stor canvastavla ska du helst använda foton med 3,7 megapixlar och en bildstorlek på 1960 × 1960 pixlar för att skapa goda förhållanden för tryckning.

Tips från Pixum

Är du osäker på om det valda fotots upplösning räcker till? Låt i så fall Pixum hjälpa dig. Vare sig det gäller Online-Designern eller programvaran, kommer en gul varningstriangel att visas automatiskt om du väljer ett foto med en alltför låg upplösning. Detta kan du se online när du väljer format, och i programvaran [ser du det till och med direkt på det aktuella fotot]. Om denna varningstriangel skulle komma upp, kan du lösa problemet antingen genom att använda ett foto med högre upplösning eller genom att förminska canvastavlans format (t.ex. 40×60 cm i stället för 60×80 cm).
Pixum Fotouniversum programvara

Pixum Fotouniversum programvara

Använd Pixums Fotouniversum för att skapa dina fotoprodukter, och dra fördel av alla möjligheter vår programvara erbjuder.

Kvalitet från Pixum

Kundomdömen | Canvastavla
Pixums väg till din beställning

 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

  Pixum Online-Designer

  • Snabbt och smidigt:

   Beställ våra klassiker direkt över Pixums hemsida.

  • Lätt att skapa:

   Välj ditt önskade sidantal (från 26 sidor) och utforska bland de många mallar och bakgrundsfärger som Pixum erbjuder.

  • Vi rekommenderar:

   Använd Pixums hemsida för din fotobok, för ett snabbt och smidigt skapande utan att behöva ladda ned en programvara.

 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.
  Populärt bland våra kunder

  Pixum Fotouniversum programvara

  • Obegränsade designmöjligheter:

   Ett stort utval av format, papperstyper, bakgrunder och cliparts. Designa även egna fotokort, kalenderar, fotogåvor eller väggbilder. Programmet är mycket användarvänligt.

  • Nya funktioner:

   Infoga en video med hjälp av QR-kod och QR-kodskanner. Videon spelas sedan upp i din fotobok genom din mobil.

  • Vi rekommenderar:

   Perfekt för den kreative som vill utforska Pixums alla möjligheter inom fotoboksdesign.

  Också tillängligt för: OS X och Linux

 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

  Pixum Fotouniversum App

  • Design on the go:

   Använd och redigera dina mobil och Instagram-bilder direkt i Pixums App.

  • Utvalt av Pixum:

   De mest populära formaten till dina fotoböcker: stående, liggande och kvadratisk.

  • Vi rekommenderar:

   Perfekt för den flexibla som vill designa fotoböcker via smartphone eller surfplatta. Fungerar perfekt till din iPhone/iOS eller Android.

  Också tillängligt för Android