Fototavla till jul

Fototavla till jul

Var kreativ och dekorera ditt hem med en personlig canvastavla till jul.

Skapa nu

Skapa en canvastavla till jul

Julen är en speciell och mysig tid då man är hemma med hela familjen. För att komma i rätt stämning får julpyntet inte saknas. En canvastavla med juligt motiv är perfekt för att skapa julkänsla på ett kreativt sätt.

Designa din fototavla på canvas, som poster eller av trä och skapa en personlig julklapp till någon du tycker om. Den kommer garanterat att sprida glädje oavsett om du ger den ett juligt tema eller väljer ut fina bilder som kan pryda väggen året om.

Så lyckas du med designen

Skapa en julig canvastavla

 1. Börja beställningen med att välja format och storlek. Glöm inte att välja passande väggfästen om så behövs.
 2. Ladda upp motivet du vill använda i redigeringsfönstret och låt kreativiteten flöda. Du kan också arrangera flera bilder till ett fotocollage.
 3. Med hjälp av bildredigeringen kan du justera ljusstyrka, kontrast, färg och lägga till effekter. I programvaran Fotouniversum kan du dessutom använda många olika reglage och clipart-bilder.
 4. Klar? Då är det bara att slutföra beställningen och inom kort levereras din juliga canvastavla. Perfekt som julpynt hemma eller personlig DIY-julklapp.
Rätt storlek på jultavlan

Passande format för juliga fototavlor

Vill du omsätta en kreativ idé och göra den till en personlig julklapp till någon du tycker om? Då gör du klokt i att redan i förväg fundera över vilken typ av tavla mottagaren tycker om och var den kommer att hängas.

 • Små format för väggen eller julgranen passar bäst om du vill skapa julpynt som verkligen bara tas fram till juletid. Små dekorationer kan snabbt sättas upp och enkelt stuvas undan igen när julen har dansats ut. För den här typen av julpynt är lätta material särskilt lämpliga, som till exempel forexskivor.
 • Om du vill skapa en riktigt förtrollande julstämning kan en stor canvastavla med julig design göra susen.
DIY-idéer och pysseltips för julpynt

Idéer för juliga canvastavlor

Till det klassiska julpyntet hör bland annat en vackert klädd julgran, ljusslingor, levande ljus, julkrubba och vackra adventsstjärnor av färgglad papp som hänger i fönstren. Med de här enkla idéerna kan du förstärka den traditionella julkänslan eller skapa nytänkande julpynt:

 • Roliga foton från förra julen: Gör canvastavlan till ett fotocollage av juliga foton på familjen från de senaste åren. Idé: Gör collaget till en LED-canvastavla genom att kanta tavlan med passande LED-lister.
 • Gör egna julgransprydnader: Steg ett är att skapa små canvastavlor med foton på familjen eller andra juliga motiv som stearinljus, snö, grankottar eller abstrakta motiv. Efter att du har beställt dem levereras de till dig. Då är det dags att rama in dem och hänga dem i granen. När julen är över blir de en fin prydnad i bokhyllan.
Gör det mesta av jultavlan

Kreativa canvastavlor till julfesten

 • Kombinera julpyntet: Festliga bordsdekorationer, juliga canvastavlor eller pynt till julgranen. Det finns inga gränser för vad du kan skapa. Du kan till exempel ta en närbild på julgranens stjärna och få fotot som en högkvalitativ poster. Eller vad sägs om att skapa en acrylglastavla med indirekt belysning?
 • Personlig canvastavla som mångårig adventskalender: Designa en tavla som adventskalender med ett juligt motiv och naturliga material som fototavla av trä. Fäst små krokar på den som du kan hänga upp små påsar på och numrera dem med personliga fotoklistermärken.
 • Canvastavla som skrivtavla: En fin julpyntsidé är att skapa en egen magnettavla. För att göra detta designar du en stämningsfull fototavla att använda som bakgrund för griffelfolien. Häng upp griffeltavlan när julen nalkas och skriv något juligt på den som till exempel Merry Christmas.

Du kan dessutom förse dina jultavlor med juliga clipart-bilder i programvaran Pixum Fotouniversum.

Lägg originella julklappar under granen

Designa en canvastavla som julklapp

Egengjorda, juliga väggdekorationer blir också fina julklappar till nära och kära. Här kommer ett par idéer på hur du kan designa en personlig julklapp med egna bilder:

 • Ge bort en personlig canvastavla i jul. En solnedgång ni beskådade tillsammans, ett festfint foto från förra julen eller en rolig selfie ? visa upp era gemensamma stunder på en canvastavla!
 • Mer än bara pynt - gör en fototavla till ett presentkort. Vad får mottagarens hjärta att slå lite snabbare? Sport, bilar, en viss artist? Tips: Gör ett konsertfoto till en poster som också är ett presentkort för nästa konsert tillsammans.
En riktigt stor julklapp

Julig design till canvastavlan

 • Er vänskaps finaste stunder: Letar du efter något originellt att ge en nära vän i julklapp? Ge bort en fototavla av trä för att ge fotocollaget och favoritbilderna en rustik men modern känsla.
 • Stilfulla bokomslag: Ska du någon en bok eller kalender i julklapp? Då kan du skapa ett helt unikt och personligt omslag av en fotoposter. Dessutom kan du beställa fotostickers att fästa inuti boken eller kalendern. Du kan också infoga texter på omslaget, vad sägs till exempel om att skriva MERRY CHRISTMAS ovanför bilderna?

Gör julen ännu godare med originellt julpynt och ge bort uppskattade julklappar i form av individuella fototavlor. Vi önskar dig en riktigt god jul!

Kvalitet från Pixum

Kundomdömen | Pixum fototavlor
 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

  Online designer

  • enkla funktioner
  • skapa direkt online
  • ingen installation behövs
 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.
  Populärt bland våra kunder

  Pixum Fotouniversum programvara

  • obegränsade designmöjligheter
  • redigering kan ske offline
  • effektlacker i bästa kvalitet

  Också tillängligt för: OS X och Linux

 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

  Pixum App

  • snabb design
  • använd dina mobilbilder
  • intelligenta fotoboksförslag

  Också tillängligt för Android