Acrylglas för ljusa ögonblick
Acrylglas för ljusa ögonblick

Skapa underbara ögonblick - med ett foto bakom acrylglas med ljusslinga!

Skapa här

Upplyst foto bakom acrylglas

Ett foto bakom acrylglas är en fin tavla med strålande färger tack vare Pixums utmärkta tryckkvalitet. Men i form av en upplyst tavla blir fotot till en inredningsdetalj som definitivt får betraktaren att häpna.

Det tryckta glaset släpper igenom ljus. Detta gör det möjligt att montera ljuskällor och belysa tavlan bakifrån. Upplysta bilder imponerar med strålande färger och höga kontraster - förstklassig kvalitet med stämningsfull effekt.

I den här gör det själv-guiden lär du dig hur du monterar denna unika ljuskälla av acryl. Det går snabbt att få upp LED-belysningen och göra bildlampan i acryl till en höjdpunkt i inredningen.

Pixum - alltid vackra bilder

Så belyser du fotot bakom acrylglas:

Du behöver en LED-slinga eller LED-remsor, dessa finns i olika längder och färger. Välj hur många lampor och vilka färger du vill använda beroende på vilken effekt du vill uppnå.

LED-ljuskällan monteras sedan med dubbelhäftande tejp på tavlans baksida. Du behöver alltså inte borra några extra hål i väggen för att belysa bilden. Den färdiga tavlan kan du hänga upp på väggen med vanliga väggfästen.

Detta behöver du för att belysa glastavlan:

 • 1 effektfullt foto bakom acrylglas (direkttryck) - fundera på vilket foto du vill framhäva med hjälp av belysningen och bestäm vilket format du vill ha fotot i.
 • 1 LED-ljuskälla med flera lampor - vilken längd som behövs beror på formatet och hur jämnt du vill belysa bilden. (I vårt exempel har vi använt fyra stycken 25 cm långa LED-remsor för en tavla på 60 x 20 cm.) LED-lamporna hittar du exempelvis på byggvaruhus.
 • Eventuellt behövs dubbelhäftande tejp, om det inte medföljde med LED-slingan.

Belysning för acrylglastavla: steg för steg

 1. Designa bilden du vill använda för denna ovanliga vägglampa. Ladda upp ditt favoritfoto i online-designern och välj format.

 2. Beställ ett passande väggfäste till tavlan - vi har använt väggfästet "skruvsystem" i det här exemplet.

 3. Du kommer att få hem en tavla som ännu inte är upplyst - montera det valda väggfästet med hjälp av de förborrade hålen i tavlan. Men häng inte upp tavlan än.

 4. Tejpa fast LED-ljuskällorna på tavlans baksida - för ett jämnt resultat rekommenderar vi att du placerar dem mitt emellan väggfästena. Vårt exempel är en tavla i panoramaformat, därför har vi fäst 2 x 25 cm LED-remsor på vardera långsida mellan väggfästena.

 5. Nu kan du hänga upp din belysta tavla. Kontrollera att du valt rätt plats för tavlan innan du borrar hål i väggen. Är den på rätt höjd? Ska den hänga i mitten av väggens långsida? Testa olika ställen och se vad tavlan har för effekt på rummets helhetsintryck. När du har hittat rätt plats kan du hänga upp din nya inredningsdetalj på väggen.

Bli kreativ och spara minnen

Motivtips för acryltavla

Detailansicht: Foto hinter Acrylglas

Upplysta tavlor är en given del av inredningen på stilfulla caféer och trendiga barer eftersom de verkligen är snygga detaljer som drar blickarna till sig. Därför bör du välja ett motiv som ligger dig extra varmt om hjärtat, som är personligt och som du själv verkligen gillar. Men du kan också använda den som en modern skylt - till exempel på kontoret.

Eftersom den här typen av vägglampa drar uppmärksamheten till sig bör du hänga den på en väl vald plats. Du kan också använda tavlan som indirekt ljuskälla för att göra mörkare delar av rummet lite ljusare.

Den perfekta platsen för foto bakom acrylglas

 • Skapa ett eget galleri genom att dekorera en vägg med många bilder i olika storlekar med ramar av olika material som trä, plast och canvas. Beställ ditt favoritfoto bakom acrylglas från Pixum och skaffa en lämplig ljuskälla för tavlans baksida. Då sticker fotot ut från tavelväggens andra motiv men är ändå en del av helheten.
 • En mörk hall får en trevlig belysning om du hänger upp ett passande, upplyst motiv över varje dörr. Du kan till exempel välja personer, stadsbilder eller text som motiv.
 • Ett XXL-foto bakom acrylglas i liggande format passar perfekt i köket - som stänkskydd bakom spisen eller diskhon. Ett perfekt sätt att blanda nytta med nöje! Den extra belysningen underlättar dessutom köksarbetet.
 • I barnrummet fungerar ett upplyst foto bakom acrylglas utmärkt som nattlampa. När du monterat barnets favoritmotiv på väggen kommer inte bara tavlan att stråla utan också barnets ögon!
 • Genom att ha en upplyst tavla som ensam väggdekoration i ett rum framhäver du tavlans motiv extra mycket. Med en central placering drar den garanterat blickarna till sig.

Pixums väg till din beställning

 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

  Pixum Online-Designer

  • Snabbt och smidigt:

   Beställ våra klassiker direkt över Pixums hemsida.

  • Lätt att skapa:

   Välj ditt önskade sidantal (från 26 sidor) och utforska bland de många mallar och bakgrundsfärger som Pixum erbjuder.

  • Vi rekommenderar:

   Använd Pixums hemsida för din fotobok, för ett snabbt och smidigt skapande utan att behöva ladda ned en programvara.

 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.
  Populärt bland våra kunder

  Pixum Fotouniversum programvara

  • Obegränsade designmöjligheter:

   Ett stort utval av format, papperstyper, bakgrunder och cliparts. Designa även egna fotokort, kalenderar, fotogåvor eller väggbilder. Programmet är mycket användarvänligt.

  • Nya funktioner:

   Infoga en video med hjälp av QR-kod och QR-kodskanner. Videon spelas sedan upp i din fotobok genom din mobil.

  • Vi rekommenderar:

   Perfekt för den kreative som vill utforska Pixums alla möjligheter inom fotoboksdesign.

  Också tillängligt för: OS X och Linux

 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

  Pixum Fotouniversum App

  • Design on the go:

   Använd och redigera dina mobil och Instagram-bilder direkt i Pixums App.

  • Utvalt av Pixum:

   De mest populära formaten till dina fotoböcker: stående, liggande och kvadratisk.

  • Vi rekommenderar:

   Perfekt för den flexibla som vill designa fotoböcker via smartphone eller surfplatta. Fungerar perfekt till din iPhone/iOS eller Android.

  Också tillängligt för Android