Fototavlan blev inte som väntat? Undvik misstagen | Pixum

Många har upplevt att ens egna föreställningar sällan stämmer med verkligheten. Att effekten av din fototavla när den är upphängd på väggen inte motsvarar dina förväntningar, beror på att du inte förutsåg vilken påverkan som platsen skulle ha på fototavlan. Pixum beskriver de vanligaste fel som man begår i valet av format och väggdesign, samt hur man undviker dem.

Kvalitet från Pixum

Kundomdömen | Pixum fototavlor
Misstag: fototavlan är för liten och väggen är för stor

Problemet: Du har valt ett relativt litet bildformat, exempelvis en canvastavla i formatet 40 x 30 cm. Denna fototavla hänger du nu upp på en stor, fri väggyta. Fototavlan ser formligen död och övergiven ut på grund av den stora, tomma yta som omger den.

Lösningen: Häng upp fototavlan på en mindre väggyta, placera den tillsammans med andra fototavlor eller se på annat sätt till att väggytan verkar mindre (t.ex. genom att placera ut stora krukväxter).

Misstag: fototavlan är för stor och väggen är för liten

Problemet: Du har beställt ett stort galleritryck i formatet 120 × 80 cm och hänger nu upp det på en fri väggyta, som endast är 1,30 m bred. Fototavlan verkar kompakt och överdimensionerad.

Lösningen: Häng upp din stora fototavla på en väggyta som har tillräckligt med fritt utrymme både till höger och till vänster om bilden. På så sätt får din fototavla full genomslagskraft. När det handlar om stora fototavlor är det dessutom viktigt med ett visst betraktningsavstånd, och om fototavlorna placeras direkt vid ingången kan de aldrig komma fullständigt till sin rätt.

Pixum Fotouniversum programvara

Pixum Fotouniversum programvara

Använd Pixums Fotouniversum för att skapa dina fotoprodukter, och dra fördel av alla möjligheter vår programvara erbjuder.

Bli kreativ och spara minnen

Misstag: brokiga tapetmönster

Problemet: Du hänger upp en fototavla utan ram på en vägg som har ett mycket iögonfallande mönster. På grund av tapetens mönster försvinner ditt motiv fullständigt, och det är knappast någon som lägger märke till det.

Lösningen: Förse din fototavla med en ram, och helst en ganska bred passepartout. Därigenom lyfts ditt motiv fram och bryter av från tapetmönstret. Fototavlan kommer att uppfattas som ett självständigt element.

Misstag: hänsyn har inte tagits till fototavlans höjd och bredd

Problemet: Du har inte matchat bildens höjd och bredd med utrymmet. En bred fototavla verkar väldigt kompakt på en kort vägg, t.ex. på en vägg där en lång, smal korridor slutar. Å andra sidan förlorar en smal fototavla i stående format mycket av sin effekt på en lång vägg.

Lösningen: Välj en fototavla i liggande format för en lång vägg och för en kort vägg bör du välja en fototavla i stående format. En fördel med fototavlor i stående format är dessutom att de framhäver rummets höjd.

Här hittar du ytterligare inspiration

Vacker & personlig heminredning med dina egna foton

Låt dig inspireras av våra fototavlor. Utforska bland posters, canvastavlor & fototavlor av trä och skapa din personliga tavla! Till alla material erbjuder vi möjligheten att göra fotocollage med flera bilder.

Kreativa idéer till din Pixum fototavla

Letar du efter idéer att pryda väggarna i ditt hem? Bland våra idéer hittar du säkert något att inspireras av!

Misstag: oordning

Problemet: Flera slumpmässigt placerade fototavlor ger väggen ett mycket kaotisk och oroligt uttryck.

Lösningen: Välj att arrangera dina fototavlor på ett bestämt sätt (t.ex. "Petersburger Hängung" [salongsupphängning], galleriupphängning). Även om det inte ser särskilt snyggt ut, räcker det ofta med ett visst system för att få betraktaren att fokusera och för att göra helhetsintrycket mer harmoniskt. Lär gärna mer om att hänga upp fototavlor här

Pixums väg till din beställning

 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

  Pixum Online-Designer

  • Snabbt och smidigt:

   Beställ våra klassiker direkt över Pixums hemsida.

  • Lätt att skapa:

   Välj ditt önskade sidantal (från 26 sidor) och utforska bland de många mallar och bakgrundsfärger som Pixum erbjuder.

  • Vi rekommenderar:

   Använd Pixums hemsida för din fotobok, för ett snabbt och smidigt skapande utan att behöva ladda ned en programvara.

 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.
  Populärt bland våra kunder

  Pixum Fotouniversum programvara

  • Obegränsade designmöjligheter:

   Ett stort utval av format, papperstyper, bakgrunder och cliparts. Designa även egna fotokort, kalenderar, fotogåvor eller väggbilder. Programmet är mycket användarvänligt.

  • Nya funktioner:

   Infoga en video med hjälp av QR-kod och QR-kodskanner. Videon spelas sedan upp i din fotobok genom din mobil.

  • Vi rekommenderar:

   Perfekt för den kreative som vill utforska Pixums alla möjligheter inom fotoboksdesign.

  Också tillängligt för: OS X och Linux

 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

  Pixum Fotouniversum App

  • Design on the go:

   Använd och redigera dina mobil och Instagram-bilder direkt i Pixums App.

  • Utvalt av Pixum:

   De mest populära formaten till dina fotoböcker: stående, liggande och kvadratisk.

  • Vi rekommenderar:

   Perfekt för den flexibla som vill designa fotoböcker via smartphone eller surfplatta. Fungerar perfekt till din iPhone/iOS eller Android.

  Också tillängligt för Android