Pixum fototavlor tips & trix

Skapa vackra fototavlor på olika material - beställ direkt online hos Pixum.

Skapa fototavla nu

Skapa din egen flerdelade fototavla

Hos Pixum kan du enkelt dela upp ett foto i tre eller fyra delar och sätta upp dem som separata bilder på väggen. Det behövs bara några få åtgärder. Om antalet storlekar och format för foton hos Pixum inte räcker till för dig, och du hellre skulle vilja ha en flerdelad fototavla, behöver du ett bildredigeringsprogram. Med hjälp av detta kan du dela upp fotot i tre eller fyra lika stora delar, och sedan är det inte många steg kvar innan din flerdelade väggbild är klar. Hur detta går till med hjälp av bildredigeringsprogrammet IrfanView, som är gratis, visar vi dig nedan.

Pixum - alltid vackra bilder

Hur du laddar ner och installerar IrfanView

Om du inte redan har installerat tusenkonstnären Irfan View på din dator, måste du göra det innan du kan sätta igång med att dela upp fotot. När du har vidtagit denna åtgärd, kan bildredigeringsprogrammet påbörja uppdelningen (som även kallas "slicing").

Kundomdömen | Pixum fototavlor
Bli kreativ och spara minnen

Välj ut rätt material för din fototavla i Pixum Fotouniversum programvara

Du kan leta fram material och format för din egen tre- eller fyrdelade fototavla i Pixum Fotouniversum programvara. Om du väljer den tredelade varianten, kan du klicka på lämpligt material (tänk bara på att om du väljer en canvasduk klipps flera centimeter bort och därmed försvinner delar av bilden) och sedan välja det format som du vill ha på väggen. Aluminiumtavlor, fototavlor av Forex och plexiglastavlor men även galleritryck passar perfekt som flerdelad fototavla.

Väljer du till exempel en panoramabild av aluminium ger direkt ljus fantastiska effekter och ditt motiv framhävs på ett strålande sätt. På grund av den matta ytan blir det inga ljusreflexer på aluminiumtavlor. Därför kan de gärna få hänga i väl upplysta rum och i rum med direkt solljus.

Välj rätt inställningar och importera ditt foto

I nästa och det näst sista steget kan du anpassa panoramabilden och klistra in ditt motiv i programvaran. I den högra delen av skärmen kan du under foton och videoklipp välja lagringsplats för de beskurna bilderna och dra respektive bilder till förhandsgranskningen.

En horisontal orientering är inställd för panoramabilder från början. Därför måste du välja stående format under "sidlayout" och sedan välja bild under "foton och videor".

Välj väggfäste till din fototavla

Om du vill ha ett dolt väggfäste, bör du som sista åtgärd välja en "aluminiumprofil". Då får du en metallram på baksidan, som tillåter dig att fästa hållare på ett variabelt avstånd från varandra. Som alternativ kan väggfäste och uppborrade hål väljas.

När du valt väggfäste för den första fototavlan är nästan allt klart. Du behöver endast lägga till de följande två fototavlona genom att klicka på "Lägg till produkter" (längst ner till vänster) och gå till varukorgen.

Hur du hittar det rätta avståndet mellan fototavlona

Innan du börjar skapa din egen fototavla, vill vi påpeka att avståndet mellan de olika delarna av fototavlan är betydelsefullt. Man glömmer ofta bort denna detalj som ju trots allt i slutändan är väldigt viktig. Välj gärna en väggbild i en mindre storlek eftersom avståndet mellan delarna av bilden tillkommer. Avståndet kan naturligtvis variera, men det vore väl synd om det till sist skulle visa sig att det inte finns tillräckligt med plats på väggen för hela fototavlan.

Vacker & personlig heminredning med dina egna foton

Låt dig inspireras av våra fototavlor. Utforska bland posters, canvastavlor & fototavlor av trä och skapa din personliga tavla! Till alla material erbjuder vi möjligheten att göra fotocollage med flera bilder.

Vad kostar min Pixum fototavla?

Prisuträknare

Bestäm priset för din individuella Pixum väggdekoration med vår prisuträknare, genom att justera egenskaperna hos din önskade produkt:

We're sorry. A problem arose during the product configuration. Please try again later.

  Mitt val

  från
  inkl. moms
  Skapa här

  Innan du kan hålla din flerdelade fototavla i handen krävs det fem arbetsmoment.

  En överblick över arbetsmomenten för den flerdelade fototavlan

  1. Ladda ned och installera IrfanView, om du inte redan har gjort det.
  2. Importera bilden och välj Delning under alternativet Extrahera i delar/bildfält.
  3. Importera de sparade delarna av bilden till Pixum Fotouniversum programvara och välj passande material (glöm inte att delar av kanterna faller bort!) och rätt format.
  4. Välj önskat väggfäste och upprepa sedan denna åtgärd för varje del av fototavlan.
  5. Beställ din samling av fototavlor med ett klick på "Köp".

  Vad du ska tänka på när du väljer motiv

  Som redan nämnts kan en liten del av sidorna på din fototavla försvinna när du redigerar dina foton. Några millimeter av motivet kan alltså falla bort. Därför är det viktigt att det inte finns personer och viktiga delar av motivet i närheten av kanterna på fotot, när du skapar flerdelade väggbilder.

  Den ca 2 cm breda ramen på canvastavlor förses med tryck, och även denna del av varje bild försvinner. Därför är framförallt de stora canvastavlorna lämpliga som flerdelade väggbilder. Om du följer dessa instruktioner finns det inga hinder i vägen för dig att skapa en flerdelade fototavla. Inom några dagar kommer du att kunna glädja dig över din nya väggprydnad.

  Pixums väg till din beställning

  • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

   Pixum Online-Designer

   • Snabbt och smidigt:

    Beställ våra klassiker direkt över Pixums hemsida.

   • Lätt att skapa:

    Välj ditt önskade sidantal (från 26 sidor) och utforska bland de många mallar och bakgrundsfärger som Pixum erbjuder.

   • Vi rekommenderar:

    Använd Pixums hemsida för din fotobok, för ett snabbt och smidigt skapande utan att behöva ladda ned en programvara.

  • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

   Pixum Fotouniversum programvara

   • Obegränsade designmöjligheter:

    Ett stort utval av format, papperstyper, bakgrunder och cliparts. Designa även egna fotokort, kalenderar, fotogåvor eller väggbilder. Programmet är mycket användarvänligt.

   • Nya funktioner:

    Infoga en video med hjälp av QR-kod och QR-kodskanner. Videon spelas sedan upp i din fotobok genom din mobil.

   • Vi rekommenderar:

    Perfekt för den kreative som vill utforska Pixums alla möjligheter inom fotoboksdesign.

  • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

   Pixum Fotouniversum App

   • Design on the go:

    Använd och redigera dina mobil och Instagram-bilder direkt i Pixums App.

   • Utvalt av Pixum:

    De mest populära formaten till dina fotoböcker: stående, liggande och kvadratisk.

   • Vi rekommenderar:

    Perfekt för den flexibla som vill designa fotoböcker via smartphone eller surfplatta. Fungerar perfekt till din iPhone/iOS eller Android.