Pixum fotobok som målarbok
Pixum fotobok som målarbok

Skapa en egen målarbok enligt dina önskemål - för vuxna & barn!

Designa en egen målarbok: fotobok som kreativ mall

Hade du också fina målarböcker som barn där man kunde färglägga motiv från naturen och vardagen? Målarbilder är inte bara populära bland barn. Det kommer hela tiden fler målarböcker för vuxna med andra typer av motiv än i de för barn.

Men har du någon gång tänkt på att du kan skapa en egen målarbok med dina egna foton och bilder som målarbilder att färglägga? I den här artikeln berättar vi inte bara hur du enkelt sköter det tekniska med hjälp av Pixum Fotouniversum programvara utan vi ger dig dessutom idéer och inspiration för målarbokens motiv.

Skapa Pixum fotobok

Starta nu med att skapa din målarbok - snabbt och enkelt online!

Motividéer för stora och små

Mit edelmattem Papier und passender Bindung lässt sich im Nu ein Fotobuch als Malbuch kreieren.

Med en egen designad målarbok kan du glädja vem som helst - både stora och små! Allt du behöver är passande motiv:

 • Barn älskar bilder på djur och natur! Fota ditt husdjur eller ta tillfället i akt nästa gång du är på zoo eller utflykt och ta passande bilder till målarboken. Då har du inte bara sparat fina minnen utan också skaffat fram målarbilder!
 • En liten målarbok med vardagsmotiv är ett perfekt tidsfördriv! Vardagliga föremål som ditt skrivbord eller motiv från det egna hemmet är utmärkta att använda för en målarbok. Redan inom klassiskt måleri var stilleben ett eget genre.
 • Gör en målarbok med grupp- och familjefoton! Vid nästa släktträff kan du lägga fram den tillsammans med ett par pennor och berätta att det inte blir någon efterrätt, tårta eller nubbe om inte alla har varit med och färglagt! :)
 • Lägg till korta beskrivningar till bilderna. Då vet du även i efterhand vilken originalbilden är - även om färgläggningen inte blir helt verklighetstrogen.

Grundläggande om målarboken

Fundera på vilket format som passar bäst, vilken bindning du vill ha, hur omslaget ska se ut och vilken papperstyp som fungerar bäst. Detta beror naturligtvis på vilken typ av målarbok du vill göra.

 • Ett hårt omslag ger dig flest möjligheter och kan kombineras med alla bindningar och papperstyper.
 • Den bästa papperstypen för en målarbok är ädelmatt papper eftersom det fungerar bäst med de flesta pennor.
 • Om du använder stora bilder som tar upp hela uppslag rekommenderar vi layflat-bindningen eftersom den inte har en fals i mitten av boken vilket underlättar färgläggningen.
 • Om målarboken ska vara ett tidsfördriv exempelvis under lunchrasten passar det bäst med ett litet format med mjukt omslag eller ett häfte. Då får målarboken enkelt plats i väskan.

Rätt effekter ger önskat resultat

 1. Aktivera Pixum Fotoview i programvaran Fotouniversum genom att dubbelklicka på den miniatyrbild du vill bearbeta i fältet till vänster.
 2. Nere till vänster ser du olika effekter som du kan använda för motivet. För att kunna använda bilden som målarbild måste effekten kraftigt reducera bildens färger och detaljer.
 3. Du kan uppnå detta med stiliseringseffekten "Skarpa konturer". Effekterna "grynig" och "oljemålning" kan också ge önskat resultat. Det beror på originalbilden - du kanske kommer att behöva experimentera lite för att förvandla ett foto till en målarbild.
 4. En annan praktisk effekt är att ändra fotots färger och exempelvis göra den svartvit.
 5. Genom att använda flera filter och effekter tillsammans har du många olika möjligheter - låt kreativiteten flöda så kommer du säkert att kunna göra målarbilder av dina foton på nolltid!

För alla tillfällen

Du kan naturligtvis lika gärna skapa en klassisk målarbok för barn som en för vuxna. Gör en målarbok med bilder på ert husdjur till dina barn! Eller överraska dina kompisar med en målarbok som är full av roliga motiv med sevärdheter från staden eller byn du bor i eller spännande platser i ditt område.

Låt en biltokig familjemedlem få färglägga sin drömbil och blomälskaren ge liv åt en egen trädgårdsmålarbok med färg! Dina idéer kommer definitivt att glädja andra.

Pixums väg till din beställning

 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

  Pixum Online-Designer

  • Snabbt och smidigt:

   Beställ våra klassiker direkt över Pixums hemsida.

  • Lätt att skapa:

   Välj ditt önskade sidantal (från 26 sidor) och utforska bland de många mallar och bakgrundsfärger som Pixum erbjuder.

  • Vi rekommenderar:

   Använd Pixums hemsida för din fotobok, för ett snabbt och smidigt skapande utan att behöva ladda ned en programvara.

 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.
  Populärt bland våra kunder

  Pixum Fotouniversum programvara

  • Obegränsade designmöjligheter:

   Ett stort utval av format, papperstyper, bakgrunder och cliparts. Designa även egna fotokort, kalenderar, fotogåvor eller väggbilder. Programmet är mycket användarvänligt.

  • Nya funktioner:

   Infoga en video med hjälp av QR-kod och QR-kodskanner. Videon spelas sedan upp i din fotobok genom din mobil.

  • Vi rekommenderar:

   Perfekt för den kreative som vill utforska Pixums alla möjligheter inom fotoboksdesign.

  Också tillängligt för: OS X och Linux

 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

  Pixum Fotouniversum App

  • Design on the go:

   Använd och redigera dina mobil och Instagram-bilder direkt i Pixums App.

  • Utvalt av Pixum:

   De mest populära formaten till dina fotoböcker: stående, liggande och kvadratisk.

  • Vi rekommenderar:

   Perfekt för den flexibla som vill designa fotoböcker via smartphone eller surfplatta. Fungerar perfekt till din iPhone/iOS eller Android.

  Också tillängligt för Android

Kundomdömen | Pixum Fotobok