Din Pixum Fotokalender | Tidlös möteskalender & väggkalender med dina egna foton

När det gäller Pixum väggkalender kan man föra in ett tidlöst kalendarium i Pixum Fotouniversum programvara och därmed bespara sig arbetet med att föra in födelsedagar och viktiga händelser. Hur detta fungerar kan du lära dig i detta avsnitt. Kalendern från Pixum är beständig och behöver inte slängas efter 12 månader.

*inkl. moms, exkl. porto

Välj din typ av kalender

Här hittar du tips och hjälp för att skapa och designa

Kvalitet från Pixum

Kundomdömen | Fotokalender
Designa din evighetskalender i Pixum Fotouniversum programvaran

Du designar din evighetskalender i Pixum Fotouniversum programvaran eftersom formaten som finns online alltid har ett årtal. Därför kan online-designern inte användas för evighetskalendrar.

I programvaran har du ett brett utbud av kalendrar att välja mellan. Under fliken "Kalendarium" kan du välja att bara visa layouts som är linjerade och sedan välja en av de föreslagna varianterna. Säkerställ att kalendariet bara visar siffror och inga veckonummer eller veckodagar (se bild). Använd sedan dra & släpp för att placera foton på platshållarna, experimentera med olika layouter och bakgrunder och låt kreativiteten flöda!

Skapa en evighetskalender med dessa enkla steg:

 1. Öppna Pixum Fotouniversum programvaran och välj den fotokalender du tycker bäst om på produktsidan, exempelvis väggkalendern Classic.
 2. Välj sedan det format (t.ex. liggande A4) och den typ av papper du vill använda.
 3. Dina val visas och du kan nu börja använda redigeraren för att designa din individuella fotokalender.
 4. I översikten visas alternativen "Kreativ kalender" och "Kalender med designmall". Klicka på Kreativ kalender för att skapa din evighetskalender.
 5. Här kan du välja ett kalendarium som bara visar siffror och inga veckodagar för varje månad. Via info-knappen kan du visa en större bild av alla kalendrar.
 6. Redigeringsfönstret öppnas för den valda kalendern. På omslaget står fortfarande ett årtal. Dubbelklicka på årtalet. Då öppnas ett fönster med många olika designmöjligheter för omslaget. Här väljer du helt enkelt layouten utan årtal.
 7. Nu har du en evighetskalender som du kan designa individuellt och helt efter din egen smak.
 8. Även för den här kalendern kan du välja en ny sidlayout för varje månad och bestämma om du vill ha ett eller flera foton på respektive kalenderblad. Du kan också använda illustrationer och text för att designa fotokalendern.

Pixum Fotouniversum programvara

Använd den kostnadsfria Pixum Fotouniversum programvaran och ta del av många designmöjligheter - här kan du fritt starta och fortsätta med dina projekt och avsluta dem med några få klick!

Bli kreativ och spara minnen

En kalender för evigheten (typ)

Även den finaste årskalendern har uppfyllt sitt syfte efter maximalt 366 dagar en evighetskalender från Pixum kan du använda så länge du vill att den ska pryda ditt köksbord eller din vardagsrumsvägg. Därför är det smart att välja bilder som du kommer tycka om att titta på under en lång tid.

Det är naturligtvis helt upp till dig vilka idéer du vill använda för att fylla fotokalendern dina bästa semesterminnen passar lika bra som naturfoton och omsorgsfullt arrangerade stilleben. Du kan också skapa en pysselkalender genom att klistra fast souvenirer bredvid bilderna eller testa att använda en ny färg för varje kalenderblad.

Omtyckt present

Om du ska ge bort kalendern kan du också designa den med ett särskilt tema. Välj foton som passar tillfället om den ska vara en bröllopspresent kan du exempelvis använda en bild på brudparet, eller välj dina favoritfoton på födelsedagsbarnet från respektive årstid om du ska ge bort den som födelsedagspresent.

En elegant designad evighetskalender kan vara en fin gåva till dina kunder för att understryka vikten av er affärsrelation, exempelvis med designfotografier tillsammans med fasta datum och aktiviteter som planerats för kommande år. Du kan också infoga QR-koder som öppnar webbsidor på nätet.

Var kreativ och bevara minnen

Kalender mit Kindern.

En evighetskalender med egna foton passar särskilt bra att använda som födelsedagskalender eller för att hålla koll på helgdagar och andra viktiga datum. Kalendern ger en överblick över hela familjens viktiga återkommande datum.

Med Pixum fotokalendrar har du många alternativ för din evighetskalender. Från praktiska kökskalendrar till klassiska väggkalendrar välj bland många olika varianter och designa själv.

Fyll i födelsedagar redan i programvaran

Fyll snabbt och enkelt i dina nära och käras födelsedagar och andra viktiga datum, som din bröllopsdag, i din egendesignade kalender. I vår artikel tips för födelsedagskalender lär du dig hur det går till.

Gör ett utkast till din fotokalender och för in viktiga datum

Hos Pixum kan du göra ett utkast till en kalender som du aldrig behöver byta ut. Du kan förse den med dina egna foton och utforma den efter egna önskemål. Till Väggkalender Klassisk kan du till exempel fritt välja ut ett kalendarium. Om du väljer ett kalendarium där inga veckodagar finns angivna, är kalendern inte anpassad för ett speciellt år och den blir därför återanvändbar. Du kan använda denna kalender ända tills du vill ha en ny. Du kan välja mellan stående, liggande eller kvadratiskt format. Avgörande är kalendariets design. I en beständig kalender/evighetskalender får inga veckodagar vara angivna.

Hur du väljer rätt fotokalender, väggalmanacka & årsplanerare i Pixums sortiment

För att välja rätt letar du först upp önskat format, rätt storlek och en papperstyp som passar till din fotokalender. I detta exempel handlar det om en stående Väggkalender Klassisk i A3-format med matt premiumpapper, som vi vill skapa med hjälp av Pixum Fotouniversum programvara.

I nästa steg kan du i den vänstra sidolistan i "Sidolayouter" först välja hur många bilder du vill placera på en sida, och sedan kan du välja ut det kalendarium du vill använda. Som bilden visar, valdes "Möteskalendarium 3 vänster" ut i detta exempel. Det hade även varit möjligt att välja "höger" i stället för "vänster". Det är däremot viktigt att välja Möteskalender 3] eftersom inga veckodagar är angivna i denna basdesign.

Bli kreativ och spara minnen

Tips från Pixum

 • Ta dig tid att föra in alla födelsedagar, årsdagar och andra årligen återkommande datum i Pixum Fotouniversum programvara och därmed samtidigt fastställa dessa datum i din tryckta kalender. Det är mycket enkelt. När du väljer "basdesign", börjar du med att välja "födelsedagar, startmånad ...", och sedan antecknar du allt som är viktigt under "egna anteckningar".
 • Komplettera sedan anteckningarna med ett foto av födelsedagsbarnet.
 • Piffa upp kalenderbladen med Clipart-bilder, eller arrangera flera foton på sidorna. Det lättar upp intrycket och skapar omväxling.

Temavärld skola

Med kreativa idéer för din Pixum Fotobok, ditt fotopussel, dina framkallade bilder och mycket mer kan du spara alla minnen av din skoltid, från inskolningen till den sista skoldagen.

Pixums väg till din beställning

 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

  Pixum Online-Designer

  • Snabbt och smidigt:

   Beställ våra klassiker direkt över Pixums hemsida.

  • Lätt att skapa:

   Välj ditt önskade sidantal (från 26 sidor) och utforska bland de många mallar och bakgrundsfärger som Pixum erbjuder.

  • Vi rekommenderar:

   Använd Pixums hemsida för din fotobok, för ett snabbt och smidigt skapande utan att behöva ladda ned en programvara.

 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.
  Populärt bland våra kunder

  Pixum Fotouniversum programvara

  • Obegränsade designmöjligheter:

   Ett stort utval av format, papperstyper, bakgrunder och cliparts. Designa även egna fotokort, kalenderar, fotogåvor eller väggbilder. Programmet är mycket användarvänligt.

  • Nya funktioner:

   Infoga en video med hjälp av QR-kod och QR-kodskanner. Videon spelas sedan upp i din fotobok genom din mobil.

  • Vi rekommenderar:

   Perfekt för den kreative som vill utforska Pixums alla möjligheter inom fotoboksdesign.

  Också tillängligt för: OS X och Linux

 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

  Pixum Fotouniversum App

  • Design on the go:

   Använd och redigera dina mobil och Instagram-bilder direkt i Pixums App.

  • Utvalt av Pixum:

   De mest populära formaten till dina fotoböcker: stående, liggande och kvadratisk.

  • Vi rekommenderar:

   Perfekt för den flexibla som vill designa fotoböcker via smartphone eller surfplatta. Fungerar perfekt till din iPhone/iOS eller Android.

  Också tillängligt för Android

Din prenumeration på Pixums nyhetsbrev

Med din prenumeration på Pixums nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy. Du kan alltid ta bort prenumerationen via en avregisteringslänk som finns i varje e-post eller via ett meddelande till service@pixum.com.