Kontaktformulär
Meny
Inspiration till din fotokalender

Gör din fotokalender till din personliga följeslagare.

Upptäck här

Pixum Fotokalender | Infoga flera foton i en kalender

Det kan ibland vara svårt att veta hur man ska placera varje enskild bild när man har tretton foton, som ska placeras på 12 blad och täckbladet i en fotokalender. Men skulle man inte kunna kombinera flera foton på ett kalenderblad? Javisst går det bra! Pixum gör det enkelt för dig.

Pixum Fotouniversum Programvara

Utforska Pixum Fotouniversum Programvara när du skapar din kalender och dra nytta av de många möjligheter som vår programvara erbjuder.

Ändra kalenderns layout för fler foton per sida

Med Pixum fotovärld programvara, som är gratis, är det enkelt att göra en egen layout som innehåller flera bilder på en sida.

Under "Produkter" kan man först välja ut en kalender, i detta exempel Väggkalender Klassisk A3 på matt premiumpapper. Det är viktigt att välja en kalender som kan utformas fritt. När du väljer "Fri utformning" kan du välja "Sidolayout" i den vänstra sidolistan, och sedan väljer du "Ändra basdesign". Där kan du först och främst välja kalendariets form men även bestämma hur många bilder som ska användas per sida. Om du inte vill bestämma dig för ett visst antal bilder, väljer du helt enkelt "Fritt antal foton per sida".

Nu kan du infoga de valda bilderna med dra och släpp-funktionen och kombinera dem med andra bilder.

Tips från Pixum

 • Välj ut en bild att placera i centrum och arrangera därefter de andra bilderna runt omkring. På så sätt har du en bild att fokusera blicken på.
 • Om du vill att bilderna ska överlappa varandra, kan du även placera en viss bild längre fram eller längre bak. Högerklicka i så fall på fotot och välj antingen "Ett steg bakåt" eller "Ett steg framåt". När fler än två bilder överlappas, kan det hända att denna process behöver upprepas ända tills fotot hamnat på rätt plats.
 • Det är inte nödvändigt att fylla upp hela kalenderbladet med bilder. Om du väljer en kulört bakgrund, blir kalendersidan genast ännu snyggare.

För att dina foton ska komma till sin rätt rekommenderas en väggkalender i A3-format eller större. Matt premiumpapper minskar reflektionen av ljus, och därmed kan även flera smärre foton urskiljas tydligt.

Pixums väg till din beställning

 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

  Pixum Online-Designer

  • Snabbt och smidigt:

   Beställ våra klassiker direkt över Pixums hemsida.

  • Lätt att skapa:

   Välj ditt önskade sidantal (från 26 sidor) och utforska bland de många mallar och bakgrundsfärger som Pixum erbjuder.

  • Vi rekommenderar:

   Använd Pixums hemsida för din fotobok, för ett snabbt och smidigt skapande utan att behöva ladda ned en programvara.

 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

  Pixum Fotouniversum programvara

  • Obegränsade designmöjligheter:

   Ett stort utval av format, papperstyper, bakgrunder och cliparts. Designa även egna fotokort, kalenderar, fotogåvor eller väggbilder. Programmet är mycket användarvänligt.

  • Nya funktioner:

   Infoga en video med hjälp av QR-kod och QR-kodskanner. Videon spelas sedan upp i din fotobok genom din mobil.

  • Vi rekommenderar:

   Perfekt för den kreative som vill utforska Pixums alla möjligheter inom fotoboksdesign.

 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

  Pixum Fotouniversum App

  • Design on the go:

   Använd och redigera dina mobil och Instagram-bilder direkt i Pixums App.

  • Utvalt av Pixum:

   De mest populära formaten till dina fotoböcker: stående, liggande och kvadratisk.

  • Vi rekommenderar:

   Perfekt för den flexibla som vill designa fotoböcker via smartphone eller surfplatta. Fungerar perfekt till din iPhone/iOS eller Android.

  Också tillängligt för Android