2. Luckan: En DIY-idé för att pyssla med barn

Jultiden är något alldeles speciellt för barn. Därför bjuder vi på ett pysseltips som du kan göra ihop med dina barn. Ha det så kul med detta tips, en förtsättning följer...

Fotogran, kära fotogran

Julgran med fotokulor

Du behöver:

  • kartong (grön för julgranen, brun för trädstammen, och gul för toppen)
  • självhäftande kardborrband
  • olika framkallade bilder (till julgranskulor passar det att välja bilder på familjen, mor- och farföräldrar, mostrar, fastrar och husdjur)
  • sax
  • lim

Gör såhär:

    Klipp ut själva julgranen ur grön kartong, och trädstammen ur brun kartong. Rita upp granen och stammen på kartongen, så blir det lättare att klippa ut. Klistra fast övre delen av stammen på baksidan av granen. Klipp ut en stjärna till toppen av julgranen, och klistra fast den. Rita upp kulor på baksidan av bilderna. de kommer att bli kulor till julgranen. För att göra det lite roligare, kan du också rita upp stjärnor eller snöflingor. Klipp ut dem, och klistra upp dem på kartong för att göra dem stabilare. Du kan även laminera dem, då håller de flera säsonger. Klipp kardborrbandet i lagom stora bitar, och limma fast en del på baksidan av julgranskulorna och den andra delen på baksidan av julgranen. Fäst julgranskulorna på trädet. Sätt julgranen på en plats där barnen kan nå och dekorera om den!

Material

Steg 1

Steg 2

Steg 3

Steg 4

Steg 5

Steg 6

Klart!