Kontaktformulär
Kontakta oss personligen:

Vår kunniga och trevliga kundservice hjälper dig gärna.

måndag - fredag kl. 9.00 - 16.30

Upptäck Pixum Fotobok

Upptäck alla möjligheter för att skapa din personliga Pixum Fotobok. Håll kvar speciella minnen för alltid!

Hur hittar jag den perfekta mängden foton till min Pixum Fotobok?

När du utformar din fotobok kanske du undrar om det finns ett optimalt antal foton du ska använda för en sådan bok. Hur många bilder borde det minst vara och när blir det för många? Och hur många motiv kan du faktiskt lägga på en enda sida innan den känns överfull? Det finns inget universellt svar på dessa frågor. Hur man hittar det perfekta antalet och den perfekta mixen beror på flera faktorer.

Du kan läsa mer om detta här: » 1. Välj foton med omsorg »

Välj foton med omsorg

Naturligtvis varierar antalet använda motiv beroende på sidoantal, tillfället i fråga och antalet och kvaliteten på de tillgängliga bilderna. I allmänhet är mindre bilder på en sida bättre än många! Innan du börjar utforma boken bör du radera de bilder du inte är helt säker på. I tveksamma fall gör sig en snyggt fotad solnedgång på stranden bättre än två bilder på samma tema som du inte är helt säker på. Kvalitet går alltid före kvantitet! Dessutom kan för många bilder distrahera betraktaren från det som ska vara i fokus ? betraktaren blir överväldigad och vet inte vad han eller hon ska titta på.

Undantag är speciella händelser som roliga festresor eller terminen utomlands under studietiden, vilka man gärna kan sammanfatta i collageform. Här kan man använda en färgstark blandning där inget enskilt motiv står i fokus. Hur många bilder du använder för ett sådant collage är självklart upp till dig; här har dock ett större urval en bättre effekt! Och med collage-funktionen i Fotouniversum-programvaran kan du också dela upp ett enda foto i ett collage.

» 2. Testa Fotobokassistenten »

Testa Fotobokassistenten

Pixums Fotobokassistent kan hjälpa dig med ovanstående frågor. Den ingår i Fotouniversum-programvaran och startar automatiskt efter att du har valt format och papper.

Den ger tips och förslag på hur många bilder som passar på en sida och vilket antal du behöver för hela fotoboken. Assistentens förslag kan godkännas, men också redigeras manuellt vid ett senare tillfälle så du har alltid fritt val.

Kundomdömen | Pixum Fotobok
Vägen till din Pixum Fotobok