Fyll din adventskalender med ett eget fotopussel

Skapa ett personligt fotopussel nu och ge bort det i en adventskalender åt dina nära och kära.

Skapa nu

Designa ett adventskalender-pussel

Försköna adventstiden för dig själv eller någon du tycker om med ett personligt adventskalender-pussel!

Använd dina bästa foton för att skapa ett personligt fotopussel och göm pusselbitarna i en fin adventskalender med foto. Istället för choklad döljer sig då en pusselbit bakom varje lucka i adventskalendern. Varje dag hittar din partner, ditt barn, din bästa vän eller någon annan du tycker om en ny pusselbit att lägga pusslet med.

Skapa och designa en extraordinär adventskalender som utlovar massor av skoj och spänning i advent!

DIY-adventskalender

Ditt personliga adventskalender-pussel

Designa en unik leksak med kärlek och ge bort den som en kreativ adventskalender. För att skapa denna ovanliga adventskalender kan du till exempel pyssla ihop gulliga papperspåsar och presenter eller sy färgglada små julsäckar som du fyller med pusselbitar istället för choklad.

Sedan kan du pryda och dekorera adventskalendern precis som du själv vill. En fin idé är till exempel att använda Pixums retrobilder för att numrera luckorna på din egengjorda adventskalender.

Tips från Pixum

Istället för att pyssla ihop en egen kalender kan du också designa enadventskalender att fylla själv med ett eget foto och sedan fylla luckorna själv.

Skapa något helt unikt

Designidéer för din adventskalender

Du skapar snabbt och enkelt ett adventskalender-pussel med hjälp av Pixum Fotouniversum programvaran eller Pixum appen.

Välj antal pusselbitar och ladda upp dina foton. Du kan lägga till så många bildytor du vill och redigera dem efter egen smak och tycke. Bestäm själv var varje bild hamnar eller välj en färdig layout som du tycker om. Justera dina fotons ljusstyrka, kontrast och färg, lägg till en bakgrundsfärg och gulliga clipart-bilder och skriv en fin julhälsning på DIY-adventskalendern. Resultatet är en pussel-adventskalender som är helt unik.

Porträtt, landskapsfoto eller fotocollage?

Kreativa idéer för ditt pussel

Du kan använda alla möjliga typer av motiv för adventskalendern. Men juliga foton passar särskilt bra. Vad sägs till exempel om ett foto på dig och familjen framför julgranen eller en söt bild på ert husdjur, kanske med en tomteluva på ena örat? Självklart passar också andra idéer för kalendern. Vad sägs till exempel om

 • foton från den senaste semestern
 • ett vackert vinterlandskap
 • ett svartvitt porträtt på mottagaren
 • ett vackert konsttryck?

Du kan antingen använda ett enda motiv eller skapa ett kreativt fotocollage av flera foton. Låt fantasin flöda ? det finns inga gränser för vad du kan göra!

För stora och små

En underbar julklapp

Ge någon du tycker om ett leende på läpparna. Detta är den perfekta presenten till alla pusselfantaster. För barn och nybörjare rekommenderas pussel med 112, 266 eller 500 bitar. Riktiga pusselproffs föredrar nog ett Ravensburger pussel med 1000, 1500 eller 2000 bitar.

Kom ihåg att ju fler bitar pusslet har, desto svårare är det att lägga. Motivet är också avgörande för svårighetsgraden: enfärgade bakgrunder och svartvita foton är vanligtvis svårare att lägga än färgglada fotocollage och motiv med mycket variation.

Ge bort ren glädje

Ditt DIY-presentkort

Den här originella idén förskönar inte bara nedräkningen till dopparedan. Pusslet är en perfekt aktivitet på julafton, jullovet och nästa semester. Lägg pusslet själv eller tillsammans med hela familjen och se hur pusslet från din adventskalender börjar ta form ? bit för bit.

En riktigt fin idé är att gömma en till överraskning i pusslet genom att göra adventskalendern till ett presentkortspussel. Det är ett utmärkt sätt att ge bort en gemensam utflykt, en massage på spa eller en riktigt speciell middag. Enkelt, unikt och perfekt!

Vi önskar dig mycket nöje när du designar, pysslar ihop och ger bort din pusseladventskalender!

Har du tråkigt? Bli kreativ!

Skapa fotopussel

Skapa ditt eget fotopussel för mysiga hemmakvällar med upp till 2000 bitar.

Personligt foto-memo för roliga spelkvällar

Skapa ditt eget memo-spel med de vackraste personliga bilderna.

Designa din egen kokbok

Gillar du att laga mat? Då ska du självklart samla dina bästa recept i en egen kokbok - skapa den enkelt och smidigt med våra designtips!

Kundomdömen | Pixum | Fotopussel
 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

  Online designer

  • enkla funktioner
  • skapa direkt online
  • ingen installation behövs
 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.
  Populärt bland våra kunder

  Pixum Fotouniversum programvara

  • obegränsade designmöjligheter
  • redigering kan ske offline
  • effektlacker i bästa kvalitet
 • Den valda Pixum fotobok kan för närvarande endast beställas av Pixum fotovärld programvara. Design fotobok på din PC / Mac eller välj en av våra andra format.

  Pixum App

  • snabb design
  • använd dina mobilbilder
  • intelligenta fotoboksförslag

  Också tillängligt för Android